Ja nå er september snart ferdig og Familien har fått kjøpt inn alt for hjemmelagermålet denne måneden.

Vi har kjøpt inn 40 kg Basmati brun ris. Dette er den risen vi bruker til vanlig. Den er god og alle barn som bor, har bodd eller har vært på besøk, liker denne risen – og de blir faktisk overrasket når vi sier at dette ikke er hvit ris. Den er sunn, men ikke så sunn som økologisk, brun ris hadde vært. Vi valgte ikke å ta det, fordi vi er fornøyd med denne Basmatirisen. Den er dyrere enn f.eks, hvit Sjasmin ris, men vi ønsket for vår Famile et sunt men godt alternativ som alle liker.

Tips:
Jeg kjenner en Flink Dame i menigheten og hun fortalte meg at for å få familien sin til å like økologisk brun ris surret hun den i en stekepanne med olje og løk/hvitløk i, før hun kokte risen. Eller hun hadde buljong, løk og f.eks grønnsaker i små biter i risen da hun kokte den.

Plastspann til oppbevaring.
Ris holder seg best hvis den er lagret mørkt, kjølig og tørt. Venninen og jeg var en tur på Nordic Pack i Moss (Nordic Pack AS – Dillingtoppen 9 – 1570 DILLING – Tlf: 69 91 00 00) http://nordicpack.no/asp/webshop_vare.asp?vareID=70&varegruppeID=31&vareundergruppeID=0

og fikk kjøpt oss del plastspann for oppbevaring, som også er godkjent for næringsmiddel dvs. mat. Vi kjøpte rektangulære spann på 16 liter. De er passe størrelse å bære, samt at de er plassbesparende og lette å stable. Det finnes spann i mange størrelse. Se linken overfor. Venninen skulle ha ris i dem (hun kjøpte en sekk økologisk brun ris gjennom Heliosbutikken i Moss) og jeg skulle ha de til korn som jeg allerede hadde.

Toalettpapir vet vel alle at jeg har nå (se første blogg 10 september). Vi kjøpte 36 ruller.

Febernedsettende/smertestillende har vi nå 4 pakker av. Pamol og Ibux (for muskelsrelaterte smerter). Vær obs på at det ikke går an å kjøpe 4 pakker på en gang. Det er kun to som er lovlig.

Lommelykt hadde vi – en veldig bra en. Den har fast plass på kjøkkenet. Jeg kjøpte en stor pakke med mange batterier på Smart Club.

Tomatpurè – da jeg var i Sverige med Venninen kjøpte jeg 9 små glass med økologisk tomatpurè. Økologiske varer er billigere i Sverige og jeg synes det smaker bedre med økologisk også. Men for all del kjøp også vanlig tomatpurè hvis det er det dere bruker. Dette er i alle fall ikke så dyrt.

Jeg kjøpte 6 pk med terninger i, av forskjellige typer buljonger.

Matlaging av overnevnte varer.
Man kan faktisk lage en middagsrett av overnevnte varer. Se oppskriften under månedens (september) mål på hjemmesiden.

Varer til fullstendig lager.
Denne måneden valgte vår Familie å supplere månedsmålene med 5 varer fra fullstendig lager. Dette må gjøres HVER MÅNED for å få et fullt lager. Denne måneden valgte vi å kjøpe inn:

5 pakker forskjellige salamityper

3 pk lasagna (tørrvare man bare tilsetter kjøttdeig/soya, melk og vann)

3 pk tacoskjell

6 poser med gryterett (tørrvare men bare tilsetter kjøttdeig/kylling/fisk/soya og melk/vann)

4 pk med 70% mørk sjokolade

Blog Image

Her ser dere våre varer for september. Toalettrullene er ikke på dette bildet, lommelykten er på kjøkkenet og salamien er i kjøleskapet.

UTFORDINGEN NÅ ER Å ALLTID HA DISSE VARENE PÅ LAGERET. Det jeg har gjort midlertidig (før vi har funnet ut hvilken rulleringsmetode vi skal bruke) er;

Lagd en liste over hva jeg skal ha på lageret etter septemberHengt denne listen ved lageret (”septembervarene” står på et sted)Lagt en blokk og penn ved lageretNår jeg nå bruker noe fra lageret (OG MAN SKAL BRUKE DET HELE TIDEN) skriver jeg dette på blokken. Denne som står der (dvs. de varne jeg har brukt) bruker som handleliste neste gang jeg handler i butikken.

Jeg har flere varer enn septembermålet i mitt lager, men det er kun september jeg har valgt å ha liste i fra og som hele tiden må fylles opp. Det fungerer best for meg, og gir meg en oversikt ikke bare i hyllene og på papiret, men i hodet mitt også. Jeg lærer nå for tiden akkurat som jeg regner med at dere gjør også. Fra oktober så vil både september og oktober være på denne listen over hva som er ”invitaret” i vårt beredskapslager.

Rullering
Vi har noen ideer om hvordan vi skal rullere dette i vår Familie – særlig har Mannen en utrolig ide. Jeg vil komme tilbake til dette i en senere blogg. Jeg samler på ideer ennå. Men for nå, kan dere jo bare sette bakerst det dere handler inn og bruke det forreste. HUSK BARE PÅ Å OPPRETTHOLDE LAGERET SLIK AT DET TIL EN HVER TID (mer eller mindre) ER FULLSTENDIG.

Nå kommer snart Oktobermålene og jeg håper dere er rede – til å gå et skritt videre.
Lykke til.