Månedens mål for fysisk helse: “Vær bevisst hva du spiser og kutt drastisk ned på sukkernivået”

Flink frem til nå
Vi har vært så flinke i familien vår. Mannen og jeg har hatt godteløfte fra mai og vi har holdt det. Sønnen spiser bare godt i helgene. All hvetemel er byttet ut med spelt mel, spagettien en byttet ut med rugspagetti som gikk helt fint fordi jeg sa det ikke til familien før de hadde spist rugspagetti i mnd. Vi har byttet ut hvit ris med brun Basmatiris. Vi spiser ikke noen former for margarin – bare ekte smør og vi drikker veldig sjeldent brus. Vi prøver å spise grønnsaker hver dag og fisk i alle fall en gang i uken (ja jeg vet at 2-3 ganger i uken hadde vært mye bedre). Vi spiser også mye økologisk mat og grønnsaker, samt mer linser og bønner enn før. Vi lager mye god mat selv om vi har byttet ut en del varer.

Alt for mye søtt
Men – ja det kommer et men her. Helt siden jeg lagde måneden mål for oktober så har jeg vært så sulten og ikke minst på usunne ting. Det er helt rart. Jeg har til og med sluttet å ha godteløfte og spist sjokolade – litt mye faktisk. Jeg har også vært trøtt og uopplagt om morgenen – jeg som våkner kl. 07.00 hver dag, sover nå lengre. Jeg ser alle sammenhenger her – og hvis det er snakk om underbevisstheten min som spiller meg et puss, så har jeg tenkt å ta opp kampen med den:-)

Bevissthet gjennom hjemmaften
Vi gikk gjennom velferdsmålene for oktober på hjemmaften i dag og da ble jeg litt forskrekket hvor slapp jeg var på dette fysiske målet. Og jeg som har vært så flink så lenge – og så denne måneden da, et mål som jeg selv til og med har lagd. Nei nå blir det skjerpings:-). I morgen skal jeg lage sunn frokost med god urtete til alle. Jeg vil være veldig bevisst hva jeg putter i meg og så skal jeg kaste potetgullposen i skapet – selv om den er med havsalt og peanøttolje (dvs litt sunn – tror jeg:-).

Jeg skal skrive neste mandag og fortelle hvordan det er gått.

Tvi, tvi til Familien og meg.