Det begynner å ligne noe
Nå er oktober over og det begynner å se ut som vi har et slags beredskaps-/matevarelager i kjelleren. Bare det å se at det begynner å fylles og at vi greier å gjennomføre dette (i alle fall de to første månedene) er en så god følelse at det er nesten belønning nok i seg selv.

Penger – prioritet
Vi merker jo at der går mer penger, men vi har bestemt oss å prioritere dette, så får vi bruke de klærne vi har, vente med å pusse opp intill videre, ikke spise ute og kun en kino/teater eller lignende bare 2.hver måned.

Oktobermål
Oktobermålene for beredskapslager er i hus, garasjen og hagen er ryddet, vi har vært flinkere og mer nøye med familiebønn og da særlig om morgenen. Mannen har begynt å trene. Jeg trener noe, men ikke nok. Fremgang er det i alle fall på alle plan. Det føles så godt.

Sunnere start på dagen
Vi har begynt å samles til forkost alle sammen og vi drikker sunn te med masse antioksidanter i fra min mormors tekanne i fra 1930 årene. Det med forkosten er veldig koselig, spesielt synes Huset Sønn det. Vi ser at alle får en bra, rolig og god start på dagen på denne måten.

Blog Image

Mat i fra matvarelageret
Vi bruker nå bønner eller linser hver uke som ingrediens i en middag eller som hovedbestandel. Huset Sønn er ikke så veldig glad i belgfrukter som hovedbestanddel i middagen, men han smaker på det i alle fall.. Kikerter er også blitt en ny favoritt. God til salater og i varm mat. Vi har heller brukt så mye løk og gulrøtter i maten som vi gjør nå etter at vi har store kvanta av dette i huset. Vi kjøpte tørkede belgfrukter hos helsekosten – det er jo alltid bra kvalitet

Blog Image

men vi handlet mest på en butikk som våre nye landsmenn driver. Der var prisen det halve av det som var i helsekosten.

Blog Image

Vi valgte å kjøpe inn 15 kg og de to bildene ovenfor viser hva vi kjøpte.

Vann på vanntank
På mandag rengjorde Mannen og Husets Sønn vanntanken vi har hatt liggende i 4 år uten vann i, og så fylte vi opp. Dessverre så var den ikke helt tett nederst der kranen på tanken var. Heldigvis hadde vi et kar under kranen. Mannen måtte tømme ut det vi hadde fylt i, reparere med ”rørleggertape” – hva den Mannen kan! Nå har vi masse rent vann for hele familien. Mannen fabulerer om å legge vannet i rør slik at tanken er fylt opp hele tiden, og at vi rullere det også. Det høres kjempefint ut men å finne tid å penger til det tar nok en stund. Jeg er i alle fall fornøyd med det vi har fått til hittil.

Blog Image

Hagebruk og frø
Jeg har samlet frø fra salat, tomat og lin. Disse har jeg tørket i to uker, pakket i kaffefilter, lagt de i poser og oppbevart de i et kjøleskap vi har i kjeller. Fryse de går også fint. (Dette rådet fikk jeg fra en gartner på Plantasjen).

Jeg er spent på hvordan de vil spire neste år. Jeg kunne ingen ting om hagebruk da jeg flyttet hit for 4 år siden og har brukt hvert år på å lære mer. Mye har jeg misslykkes i men det har jeg lært mye av også, og i år så hadde vi den beste høsten noensinne. Ikke at det var så mye, men bedre enn i fjor.

Orden i hagen
Vi har også fått gjort i stand hagen for høsten. Det er løv rundt rosebusker og bærtrær og det er gjødslet der hvor det skal gjødslet, plommetreet er beskjært (stenfrukttrær skal beskjæres om høsten – viten fra Nabo med en helt fantastisk hage). Dette passet godt å gjøre under ”rydde målet” for oktober måned og hele familien var med på lørdag inklusiv Mannens Datter. Vi hadde det så koselig.

Blog Image

Vi gleder oss til neste måned, nye mål og nye utfordringer.