Hei.
Jeg har ikke skrevet noe i November før, grunnet reise til Tyskland med koret, reise til Stockholm for å besøke Steins familie og tempelet, Da har det blitt så mye annet å gjøre den tiden jeg har vært hjemme.

Åndelige mål – besøkende lærerinne og hjemmelærer
Vi kom i mål denne måneden også. Vi tok for oss målene på hjemmeaften som vanlig. Husets Sønn er nå begynt å gå hjemmelærer men sin Far. Så at månedens åndelig må er om hjemmelærer/besøkende lærerinne passet godt. Det som er morsomt er at de 4 personene de har i distriktet sitt bor i en omkrets av ca 200 meter fra der vi bor. Det er rene amerikanske tendenser her i Moss.

Den dagen jeg skulle gå besøkende lærerinne hadde jeg et voldsomt attakk av migrene. Jeg skulle gå okke som, særlig fordi jeg har lagd disse målene og følte meg derfor ekstra forpliktet av det. Men da satte Mannen ned foten og puttet meg til sengs. Jeg hadde dårlig samvittighet alikevel, men jeg skjønner at jeg ikke kunne ha gått. Vi har i alle fall snakket med alle i distriktet vårt, til og med den som ikke er aktiv. Dette målet (som jeg fikk av Presidentinnen i hjelpeforeningen) fikk meg til å innse mer, at det er viktig å bry som om de man går hos ut over det månedlige besøket.

Fysiske mål
Jeg har begynt å trene og nå har vi kuttet ut hvetemel helt. Det er den måten vi ønsker å fokusere vår måte å bli sunnere på. Vi kan fremdeles kutte ned litt på sukkermengden – men vi er blitt så flinke. Kun saft og brus (de få gangene vi har det – jeg er litt anti -brus) og godt i helgene.

Hjemmelagermål
Siden jeg er tilhenger av speltmel og helst økologisk (men ikke et must) så handlet vi inn forskjellig speltmel og havregryn da vi dro til Stockholm. Rett ved tempelet er det en stor ICA og en stor COOP butikk som vi handlet på. Mel er billigere i Sverige og med den kronekursen vi har så lønner det seg å handle i sverige når man handler stor – og særlig for oss som bor i Østfold.

Vi kjøpte 22 kg forskjellige typer mel. 5 kg havregryn og forskjellige typer frø som solsikkefrø, linfrø, sesamfrø og gresskarfrø. Alle disse frøslagene bruker jeg i brødet jeg baker. Vi kjøpte også bakepulver og vaniljesukker i Sverige.

Nedenfor ser du det vi kjøpte. Jeg har lokk til denne plastikkesken og i den bevarere jeg melet vi kjøpte.

Blog ImageUtfordringen nå er å erstatte det jeg bruker. Jeg brukte en del mel her om dagen fordi jeg bakte 7 brød. Da jeg planla å bake disse brødene så lagde jeg en handleliste over det jeg trengte for å lage disse brødene. Handlet inn – gikk i matboden med varene – satte de bakerst og tok melet og frøene som sto fremts for å bruke de når jeg bakte. På den måten fikk jeg rulert melet og de varene jeg ellers brukte fra første stund.

VIKTIG – husk å kjøp inn slik at lageret opprettholdes. Det er så mye lettere enn trodde i utgangspunktet. Jeg måtte bare sette i gang å prøve.

2 kg salt (havsalt er best) og 24 pk gjær kjøpte jeg også.

Blog ImageSom dere ser så kjøpte jeg fersk gjær. Jeg foretrekker å bake med det. Jeg fyser ned gjær i platpose hvis det er mange eller jeg legger de i små bokser eller jeg pakker de inn i folie.

Blog Image
Når de tiner er de noen ganger litt flytende som dere ser nedenfor eller lit bløtere enn vanlig. Det er helt ok. Den brukes på samme måte.

Blog ImageNovember er da i boks også.
Mer om brødbakingen min i neste blogg.