Nytt år, nye ting som skjer – det skal være visst. Jeg er blitt kalt som rådgiver i UK i Staven, så da blir det ikke så mye velferd på meg fordi jeg underviser også i Instituttklassen i menigheten. Alikevel er vi blitt enige om at jeg skal gjøre ferdig målene ut året, og jeg skal jo selvsagt prøve å få til dette med min familie.

Vi satte oss ned som vanlig (ja det er faktisk blitt en vane) første mandagen i måneden på hjemmeaften og gikk gjennom målene.

Åndelig og fremtidsrettet mål
Vi fant ut at vi allerede er flinke til både det åndelige målet og målet i fremtidsrettet livsførsel, men at vi skulle ta i bruk et Mamut regnskap for privathusholdninger som vi får gratis gjennom Norsk Familieøkonomi (som vi har strømavtale, besinkort og innboforsikring gjennom (jeg “shopper” altid rundt for å finne de beste avtalene) – sjekk ut linken så se om det er noe for deg eller din familie).

Månedens mål for fysisk helse
SØVN – ja det er et samtaleemne i vår familie ganske ofte – jeg får nok søvn – har nesten alltid gjort det fordi jeg fungere ikke – kroppen stopper bare opp uten nok søvn. Hvis jeg har hatt litt for lite søvn har jeg brukt å legge meg ca kl. 21.00 en kveld i uken for å ta igjen.
Mannen får ofte for lite søvn – han jobber så mye med kirken og jobben sin, og så er det nok deilig å være alene noen ganger sent når alle har lagt seg. Men jeg må si at han har vært flinkere denne måneden. Han var bare oppe en natt og jobbet!
Sønnen vil helst ikke legge seg i det hele tatt – og vil helst sove så lenge som mulig. Men vi ser forskjell på ham når han får nok søvn og det har vært prioritert hele høsten at han skulle legge seg og stå opp til “normale” tider t.o.m i helgene. Han forstår faktisk fornuftsmessig at han trenger nok søvn. Fremgang, fremgang.

Hjemmelagermål

Krydder ble det kjøpt inn en god del av, men jeg ser nå at vi har glemt pepper. Jeg må nok også spe på med flere typer krydder når jeg ser ordentlig hva vi bruker. Jeg oppbevarer krydderposer i en mørk plastikkbeholder. Se bildet nedenfor.
Blog Image
Olivenolje kjøpte jeg 2 x 5 literkanner på en innvandrerbutikk og de holder seg i ca 1 år. Men det var kanske dyrt.

Blog ImagePasta spiser vi mye av hjemme hos oss og vi bruker mest rugpasta og noe spelt pasta. Jeg kjøpte en del mer enn det som var anbefalt på målene fordi vi bruker mer. Pastabeholdningen – se bilde nedenfor.

Blog Image

Stearinlys har jeg samlet i mange år, både brukte (fra meg selv) og nye. Jeg opplevde orkanen på vestlandet i 1991 hvor vi var uten strøm i 3 dager. Vi hadde en mengde med sterinlys og de ble brukt opp i løpet av et døgn.
Jeg har til og med materiale for å lage lys selv, av lysstumper.
Oppskriften på lysestøping finner dere under Beredskapslager/Nyttige tips.

Blog ImageBildet over viser hvor jeg har oppbevart sterinslys og diverse til å lage lys med.
Nedenfor ser dere noen av lampene mine og lampeoljen jeg kjøpte denne måneden.
Blog Image
Nå begynner det å fylles i vår matbod. Mannen la noen vare i den her forleden, og han kom opp med et smil og sa at han følte seg så taknemlig for at det fylles opp hos oss og at det gjør oss mer beredt.