Målene for februar er utført så godt som det er mulig, utenom en ting – se nederst.

Åndelige mål – tjenestens bro
Vi har fått stor anledning til å tjene denne måneden – nesten så det blir for stort.

Det jeg har lært hittil er at når vi tjener så trenger vi styrke, råd, inspirasjon og veiledning fra Gud. Jeg er så avhengig av det, og mange bønner er blitt sendt opp av Familien denne måneden.

Månedens mål i fremtidsrettet livsføresl – les en god bok
Jeg leser alltid masse bøker så jeg har vel lest en 10 bøker i februar. En som virkelig gjorde inntrykk var Fredagsstrikkeklubben (omtale av boken)– hvor forskjellige mennesker møtes og får større forståelse av seg selv og andre.
Sønnen har faktisk lest to bøker. Det er stor fremgang for ham. Mannen avsluttet netopp 1. bind av Joseph Smiths historie av Skousen.

Fysisk helse
Her kunne vi nok alle vært flinkere

Hjemmelageret
Vi har kjøpt inn 25 kg tørrmelk i en papirsekk i fra NORMILK som kostet 798 kr. Holdbarheten er ca et år (fordi det er skummet melk – helmmelk og lettmelk har kun et halvt års holdbarhet) og da er det viktig å rulere. Jeg kommer til å bruke halvparten vanlig melk og halvparten utblandet tørrmelk i grøt, pannekaker, bakevarer og kaker som skal ha melk samt jeg håper også å få “lurt” familien ved å blande i halvfulle melkekartonger:-) Vi får de hvordan det går.

Blog ImageDen har jeg tenkt å fordele i plastspann jeg har allerede kjøpt i fra NordicPac for å holde tørrmelken tørr og for å kunne ha et lite spann på kjøkkenet for å rullere melken.

Blog Image
Jeg har også kjøpt inn vikingmelk som har over to års holdbarhet – sikkert lengere også.

Blog Image
Vikingmelk er veldig fet og kan godt blandes ut med skummet melk lagd av melkepulver og vann. (eller lages hjemmelaget karameller av:-)

Blog ImageOppskrift på hjemmelagde krameller:
1 boks vikingmelk,
3 dl sukker (jeg bruker økologisk rørsukker)
25-50g smør

Bland alt i en stekepanne, kok på middels varme til røren blir brun som over. Hell det på et fat og la det avskjøles.

Jeg har også innkjøpt soyamelk. Jeg drikker soyamelk og så har den lang holdbarhet (1 år). Rismelk og havremelk har også lang holdbarhet, men de innholder lite proteiner. Jeg synes mange varianter av rismelk, havremelk og soyamelk ikke smaker særlig godt, men soyamelken det er bilde av nedenfor falt i min smak.

Blog Image

Smør
Jeg har fryst ned nesten all smøret (smør har bare1-2 måneders holdbarhet) uten en ekstra pakke av bordsmør og meierismør som står klar til å brukes i kjøleskapet i kjellern.

Blog Image

D.v.s. at når vi går tom for smør i kjøleskapet på kjøkkenet så henter vi nytt i fra kjøleskapet i kjelleren og så blir det tatt opp fra fryseren for å erstatte det som var i kjøleskapet nede. Jeg bruker kun ekte smør – margarin er ikke bra å bruke.

Jeg har faktisk GLEMT noe denne måneden og det var å kjøpe inn ost til matvarelageret. Jeg skal gjøre det snarest.

Dette ble en måned som tappet oss for både krefter og penger når det gjelder målene for februar. (Vikingmelk, Soyamelk og tørrmelken kostet en del.)
Men alt var verdt det – det skaper fred i sjelen.