Denne gangen handlet mange målene om å bygge selvaktelse.

Husk at sjeler er av stor verdi i Guds øyne” (L&P 18:10) Min sjels venninne døde denne måneden. Jeg skjønner at sjeler er av stor verdi fordi i hennes døde kropp var bare et “skall” for meg. Vi sa til datteren hennes på 4 år at kroppen er i jorden mens resten er i himmelen hos Gud.

Åndelig mål
Det å etterleve evangeliets prinsipper vil bidra til å bygge opp selvaktelse. Hold budene, bruk den Hellige Ånds gave, vær ydmyk og utøv tro. (”Følg meg s. 195” 1993).
Evangeliet har vært min klippe og mitt vidtespyrd er mitt kjæreste eie i denne tunge tiden. Jeg har også følt en utrolig fred og ro.

Fremtidsrettet livsførsel
Vi klargjorde hagen ved å bekjære trær og busker, rake løv og rydde litt i garasjen. Mannen jobber alltid hardt, jeg holder på å lære meg å ikke jobbe for hardt (men flittig er jo lov til å være), Sønnen holder på å lære seg å jobbe. Men vi arbeider sammen.

Månedens mål for helse – utfordringer psykisk
Denne måneden har vi og særlig jeg ,måtte takle sorg og alt det som følger med det. Savn, tristhet, frustrasjon, sinne, spørsmål, fred og ro. Alt på en gang. Den dagen jeg for alvor skjønte at Venninen skulle dø. gikk jeg hjem til mitt hus (bare Mannen var hjemme) og så hylte jeg og skrek jeg så høyt og så lenge jeg kunne. Dette var noe jeg hadde bestemt meg for å gjøre, så det var ikke ukontrolert. Etter at jeg hadde det hylt og skreket noen sekunder, spurte jeg meg selv om jeg var ferdig – men nei litt til. Jeg gjorde det helt til jeg følte meg ferdig å tom. Jeg visste ikke at det fantest så mye lyd i meg og det gjorde nok ikke Mannen heller. Dette var utrolig godt å gjøre for meg. Det var rensende og jeg hadde ingen behov for å gråte etterpå. Noe slikt skulle jeg ha gjort før i andre situasjoner jeg har vært i. Anbefales sterkt (vær helst alene).

Matvarelagermål
Soya har vi brukt i flere år og vi hadde en del på lager. Den Soyaen vi bruker har vi ikke funnet i Norge. Jeg har kjøpt min i Tyskland. Den er så bra, spesielt granulatene. Alltid når jeg bruker kjøttdeig, kyllingfarse o.l. blander jeg inn soyagranulater. Jeg blander inn ca 1/3 – 1/2 part. Jeg tar litt soyagranulater i en bolle, har på litt kjøttbuljon i pulver (da smaker det kjøtt av granulatene) og heller på kokende vann. De står i ca 5 min (det sveller til nesten dobbelt størrelse). Noen ganger blender jeg taco-mix eller spaghetthisaus sammen med soyaen – fordi soya tar smak av det det blandes med.Så heller i pannen hvor jeg steker kjøttdeig eller blander det i farsen jeg skal lage kjøttkaker eller kjøttboller av. Alle mine familiemedlemmer og de gjester som har spist retter med kjørrdeig i har fått soya blandet i, og de liker det.

De større bitene jeg har bruker jeg mer i gryteretter eller sonm erstatning for kyllingbiter lagd av kyllingfile. Jeg synes at disse bitene er litt store så etter de har ligget i vann klipper jeg dei to.
Blog Image
Hermetiske grønnsaker kjøpte jeg mest tomat på boks og mais, også brekkbønner og erter (hvem skal spise det er jeg ikke sikker på men jeg får vel lurt det opp i en suppe).

Blog ImageSkinke på boks bruker vi faktisk en del av. Både kyllingskinke og vanlig skinke. I pitabrød med grønnsaker, i pastaretter med hvit saus, og en av Mannens favorittretter (husker ikke hva den heter)

Blog Image
Hygeneartikler for 3 måneder er også på plass.
Blog Image
Når gjelder produkt for shampoo, oppvasken, vaske kroppen, lage flytende håndsåpe (varmer opp såpe med vann og putter det på en håndsåpepumpe) og vaske klær så har jeg kjøpt inn 12 Sunlightsåper. Min mor fortalte at de brukte Sunlightsåpe til alt nevnt ovenfor da hun var barn under krigen. Jeg har prøvd den til å vaske håret med og det fungerte helt fint.
Blog ImageSunlightsåpe er også med på månedend mål for mai. Dette er jo en alroundsåpe som burde være i basislageret. Den fåes ia alle fall kjøpt på Meny.

Jag har også i mange år samlet på shampoo, balsam og såpe i fra hoteller jeg har vært på. Det er blitt et par esker av det også.

Vi fikk gjennomført aprilmålene også – selv alt som foregikk rundt oss. Jeg har skjøt at det kan storme rund oss, men ha fred inni i oss.