Hjemmelagermål for oktober er:
Basislageret
Belgfrukter (Linser/bønner, erter osv.)

Utvidet lager:
Poteter
Grønnsaker
Tannkrem
Tannbørste
Utstyr som hjemmelageret trenger

Vi har gått til anskaffelse av diverse utstyr som trengs i matlaging hvis man ikke har strøm.
disse har jeg fått tak i på loppemarked. slike hadde vi hjemme da jeg var liten, men noen andre av mine søsken har tatt over dette.
Det er en (fra venstre) hjulvisp, mandelkvern, kjøtt/fiskekvern og en som rasper alt mulig. alt e rbasert på håndkraft.

Blog Image

Belgfrukt og linser har vi mye igjen i fra i fjor. Dette er noe vi må lære oss å bruke mer. Hvis det blir krise i dett elander så er bønner o glinser en god proteinkilde og spirer man bønner er dette faktisk bedre enn frukt.
Så målet er jo å bruke mer av dette og lære meg spiring – det jeg i første omgang skal bruke spiring til er på brødet sammen med annent pålegg og i salater.
Jeg ser jeg må kjøpe inn litt til. Fremdeles er innvandrerbutikker billigst på dette.
Blog ImagePoteter var en stor suksess i fjor. Vi hadde poteter helt til mai og da måtte vi ta av litt groer. Vi kjøpte fra samme gårdsforhandler i år to sekker som sist. Det var det vi brukte gjennom hele året 2007/2008. Det er viktig at potetne står mørkt og tørt.
Blog ImageDenne gangen som i fjor, kjøpte vi en sekk med gulerøtter. Den ble det litt for varm til i matboden vår, så i år har vi lagt den i et kjøleskap vi har i kjelleren. Gulerøtter liker litt fuktighet og de trives best når de har det kalt om med litt jord på seg.
Jeg har faktisk åpnet litt i toppen fordi det var litt for fuktig. En pose gulerøtte er litt for lite – vi må nok ha to for et helt år.
Blog Image
Vi kjøpte en pose med løk som i fjor også. Denne gangen hang vi den i matboden fordi det er mørkere der enn i gangen ned til kjelleren. Her skulle vi nok også hatt to poser, men siden jeg ikke greide å oppbevare løken så godt i fjor prøver jeg igjen på et annet sted, med en sekk denne gangen. Det er som er litt fint er at når jeg har så mye løk i huset, bruker jeg mer.
Blog ImageTannkrem og tannbørster for 6 måneder er i hus – vi har nok av tannbørster for et år tror nå jeg da.

Blog Image